al-ko hy4 up4

AL-KO HY4 en UP4 voor camper en voor caravan

topstallingen.nl logo stalling

AL-KO HY4 Niveleersysteem voor campers

al-ko hy4 steun voor camper Het volautomatische AL-KO HY4 levelsysteem voor campers met een AL-KO chassis is sinds januari 2018 ook beschikbaar voor campers met een origineel Fiat-chassis. Het concept met unieke, gedecentraliseerde hydraulische steunen is behouden gebleven, alleen de verbinding met het originele Fiat-chassis is aangepast aan de Fiat Ducato X250 (​​totaalgewicht tot een maximum van 6,0 ton). Elk van de vier hefsteunen werkt volledig autonoom met eigen besturing en motor. Er hoeft alleen een stroomdraad naar toe. Dit bespaart kostbare tijd bij de installatie ten opzichte van systemen met hydraulische bediening. Bovendien kunnen geen lekkages optreden. Alle componenten van het volledig winterbestendige systeem worden goed beschermd in het chassis ingebouwd.
De AL-KO HY4 is intuïtief en eenvoudig te gebruiken via de afstandsbediening in de cabine. Gemakkelijk te begrijpen knoppen besturen de steunen voor handmatige en automatische nivellering. Bovendien kunnen twee extra functies vrij worden geprogrammeerd, bijvoorbeeld uw persoonlijke slaappositie en kanteling voor het legen van de afvalwatertank. AL-KO HY4 is duurzaam, onderhoudsvrij, stil en snel: de AL-KO HY4 stelt de camper in één minuut horizontaal.

AL-KO UP4 automatische steunen voor caravans

Met de hand caravansteunen uitdraaien is verleden tijd. AL-KO biedt nu een nieuw elektrisch ondersteuningssysteem voor caravans. De UP4 kan snel en gemakkelijk worden bediend met de afstandsbediening. Het systeem weegt slechts 17,7 kilogram meer dan de AL-KO Premium-steunen met Big Foot-steunvoet. Daarmee is AL-KO UP4 een van de lichtste systemen op de markt. De steunen zijn beschikbaar vanaf 1 maart 2018 en passen op alle caravans met een AL-KO chassis.
al-ko up4 automatische steunpoten voor caravanHet nieuwe steunen systeem voor caravans garandeert een optimale stabiliteit, ongeacht het terrein of ongelijke bodem. De poten zoeken zelf voldoende steun zonder de positie van de caravan te veranderen of deze op te tillen. Plankjes neerleggen hoeft niet meer en vieze knieën zijn verleden tijd, dankzij de premium steunen met de grote Big Foot. Je moet wel eerst je caravan waterpas zetten. Dit systeem bedient alleen de steunen en dat zie je in de aanschafprijs terug. Het systeem is geschikt voor caravans tot 2.500 kg. Met de steunen omlaag werkt het bovendien preventief tegen diefstal. Handmatig kunnen de steunen uitsluitend worden bediend met de bijgeleverde adapter. Als chassisfabrikant heeft AL-KO ook gedacht aan details zoals massieve montageonderdelen. Het automatische systeem is daardoor snel en stevig geïnstalleerd tussen caravanchassis en caravanvloer, en heeft een ruimtebesparend ontwerp. In noodgevallen – bijv. in het geval van een lege batterij – is handmatige ontgrendeling beschikbaar. UP4 is ook compatibel met de AL-KO Ranger-mover. Dit betekent dat er slechts één afstandsbediening nodig is voor de twee systemen.

AL-KO HY4 is sinds januari 2018 verkrijgbaar voor een prijs van 5.195 Euro plus installatiekosten. Adviesprijs UP4 € 1.099 excl. montage en accu. Vraag er naar bij de bij Topstallingen aangesloten BOVAG-werkplaatsen.

Informatie www.al-ko.com